Tříkrálovou sbírku podpořili lidé v okrese Prachatice v letošním roce celkovou částkou 566 153 korun. Ve srovnání s loňským rokem je to o zhruba šedesát tisíc korun víc.

Výtěžek:V letošním roce vynesla Tříkrálová sbírka na Prachaticku celkem 566 153 korun.
Farní charita Prachatice 313 601 korun, Oblastní charita Vimperk 215 511 korun a Farní charita Vlachovo Březí 37 041 korun. 
Z celkového výtěžku se do regionu vrátí 65 procent, které budou využity na konkrétní projekty.


„Výsledek nás samozřejmě moc těší a chceme za něj poděkovat všem, kteří do Tříkrálové sbírky přispěli, lhostejno jakou částkou," uvedla ředitelka Farní charity Prachatice Jana Schwarzová.


Velké poděkování přispěvatelům, ale také koledníkům a vedoucím skupinek vyjádřila i Jana Brabcová, koordinátorka Tříkrálové sbírky při Oblastní charitě Vimperk. „Všichni byli úžasní, i když negativním reakcím se občas nevyhnete, ale těch bylo skutečně minimum. Mnohem víc bylo lidí, kteří se na koledníky doslova těšili a výjimkou nebyli ani ti, které návštěva koledníků doslova dojala," komentovala Jana Brabcová letošní zkušenosti. Ty ve výsledku znamenají o více než dvacet tisíc korun vyšší výtěžek za Oblastní charitu Vimperk než v roce 2015. „Je to určitě dáno i tím, že letos se skupinky koledníků dostaly i do míst, kde ještě nikdy před tím, nebo hodně dlouho nebyly," dodala.


A za skvělý výsledek považuje výtěžek letošní Tříkrálové sbírky také Pavel Benda 
z Farnosti Vlachovo Březí. „To jsme opravdu nečekali. 
V minulosti se tu podařilo vybrat dvanáct až sedmnáct tisíc korun. Je to hlavně díky panu faráři, kterému se podařilo dát dohromady více skupinek koledníků," uvedl.