Zástupce strany v Prachaticích Ladislav Velich včera Deníku řekl, že zatím není nic rozhodnuto. „Sestavit se nám kandidátku podaří, ale jména a pořadí budeme znát až těsně před termínem jejího odevzdání. Budeme schopni ji zveřejnit zhruba 5. srpna,“ upřesnil včera dopoledne Velich s tím, že z tohoto důvodu není zatím možné říci, kdo bude na prvním postu kandidátky a tedy kandidátem na starostu za KSČM.
Prachatická TOP 09 svou listinu sestavila ve čtvrtek večer. Ale jen částečně. Jistá totiž včera odpoledne byla pouze první čtyři jména na kandidátce. Lídrem, a tedy potažmo kandidátem na starostu Prachatic, je Tomáš Novák. Následují: trenér triatlonu Miroslav Lorenc, ředitelka Městské knihovny Hana Mrázová, podnikatel a kapelník dechovky ZUŠ Václav Franz, lékařka Zdenka Koptíková a šestý v pořadí je ředitel Sportovního zařízení Jaroslav Černý. Zatím.
Právě Jaroslav Černý včera kandidátku Deníku poskytl s tím, že první čtyři místa se nebudou měnit. Ti kandidáti, kteří na nich jsou, jsou totiž ochotni případně pracovat v uvolněných funkcích nebo v městské radě. „Další pořadí se může přesouvat. Neměnné pořadí kandidátů budeme znát posledního července,“ ujistil Jaroslav Černý. Následně pak kandidátku strana zaregistruje na městském úřadu.
V zatím blíže neupřesněném pořadí za prachatickou TOP 09 kandidují také: Karel Talafous, Jan Sláma, Milan Batysta, Zdenka Nusková, Petr Kafka, Petra Pilátová, Petr Ludačka, Irena Chlumecká, Pavel Tisoň, Božena Hronová, Stanislav Bauer, Kamila Pardyová a Jan Holeček.
První dva kandidáty do komunálních voleb za TOP 09 připojíme do hlasování na www.prachaticky.denik.cz během víkendu.