Pocit bezpečí je spojení, které se po útoku na jednoho z vimperských podnikatelů z minulého čtvrtka opět začíná skloňovat mezi obyvateli města.
Bohumil Kantor, kterého podnapilý muž napadl přímo před jeho obchodem v Rožmberské ulici, není sám, komu se nelíbí nejen tento případ, ale chování problémových obyvatel města. „Jestli tu někdo říká, že se bezpečnostní situace zlepšuje, řekl bych, že spíše opak je pravdou," tvrdí podnikatel po útoku na svou osobu.

Pocit bezpečí:Poslední tři roky čelí vedení města opakované kritice obyvatel, že kroky pro zajištění bezpečnosti obyvatel nejsou dostatečné. Naposledy v září proto navrhli povolání bezpečnostní agentury.


A svůj názor sdělil také starostovi města Bohumilu Petráškovi. „Je pravda, že mi pan Kantor řekl, že se ve Vimperku necítí bezpečně," potvrdil starosta s tím, že s otevřením diskuse na téma bezpečí ve městě počítá. „Budu chtít slyšet konkrétní návrhy, jak bychom to měli řešit. Musejí odpovídat situaci a být reálné," upozornil starosta Bohumil Petrášek.
Dá se tedy předpokládat, že jedním z témat bude opět nasazení bezpečnostní agentury, která by měla podle jedné 
z názorových skupin ve městě napomoci s dohledem nad veřejným pořádkem. Podle vedení města ale s veřejným pořádkem obecně bezpečnostní agentura mnoho nenadělá.


S tím argumentovalo i na konci loňského roku, kdy se možnost povolat agenturu probírala i na jednání zastupitelů. Mandát k tomu nakonec dostala rada města s tím, že je na jejím zvážení, v jakých případech bezpečnostní agenturu do Vimperku pozve. „Když se o to nezasadí radnice, budou se o to muset víc zajímat lidi a město si musíme před dnes už skutečně agresivní skupinou ubránit. Rozhodně jsem pro, aby město konečně nasadilo bezpečnostní agenturu," tvrdí Bohumil Kantor.