Prachatické muzeum a Muzeum české loutky a cirkusu spojily síly a pro děti připravily program s názvem Za tajemstvím historie. Podle slov Věry Škopkové z Prachatického muzea budou mít děti šanci poznat muzeum jinak. "Budeme společně bádat a pátrat po muzejním tajemství," upřesnila program na první den příměstského tábora, tedy na středu 12. července.

Muzeum české loutky a cirkusu o Muzejní noci nezklamalo žádného především z dětských návštěvníků. kromě nové výstavy věnované vodníkům byly k vidění ukázky artistických a cirkusových vystoupení.
Po roce se muzea otevřou až do noci


Ve čtvrtek 13. července se pak děti stanou staviteli středověkých měst a dozvědí se, jak se zakládala města. "Společně pak vytvoříme nový renesanční dům," doplnila Věra Škopková. V pátek 14. července pak pomocí kvízů, her a soutěží děti odhalí tajemství dob dávno minulých. Navíc je čeká výlet hromadnou dopravou a asi osm kilometrů musejí zdolat pěšky.


A protože jde o tábor příměstský, je jeho čas omezený na dobu mezi osmou ráno a třetí hodinou odpolední, sraz je vždy v Muzeu české loutky a cirkusu. Také věk jednotlivých účastníků je omezen, rodiče mohou přihlásit děti ve věku od 7 do 15 let.


Rodiče mohou přihlásit své ratolesti do posledního června v Prachatickém muzeu osobně, nebo na telefonním čísle 388 311 419 nebo e-mailem na: fidlerova@prachatickemuzeum.cz.


"Je možné přihlásit děti na jednotlivé dny, nebo na všechny vypsané termíny," popsala pravidla Věra Škopková. Cena na jeden den je 250 Kč a zahrnuje připravený program, svačinu, oběd, náklady na použitý materiál i dopravné.