Příliš soli na chodnících potvrdil i jednatel Technických služeb Prachatice Rostislav Eichner. „Po loňských stížnostech jsme snížili dávkování soli v našich strojích na deset gramů. Problém ale nastává v úsecích, na které je sůl vhazována ručně," připustil jednatel technických služeb. Současná dávka je přesně polovina vyhláškou povoleného množství. Jde především 
o ulice poblíž centra města. „Jenže tam se o posyp nestaráme my, ale zaměstnanci pana Laciho," uvedl Rostislav Eichner s tím, že všichni tito lidé prošli školením a ví, jaké množství soli na chodníky rozhodit. „Jenže to nedodržují, raději přidají," zkonstatoval a slíbil, že majiteli úklidové firmy znovu připomene snížení dávky soli.
Ruční solení ale podle zástupců Správy a údržby silnic v Prachaticích (SÚS) nelze dost dobře ovlivnit. „Je jasné, že při strojním solení se snadno nastaví gramáž, ale okem se množství soli těžko odhaduje," zastal se úklidové firmy Martin Grožaj z SÚS. Bílý povrch chodníků pak připisuje vápnu, které posypová sůl obsahuje. Zdůraznil, že většina veřejnosti se dožaduje dokonale čistých chodníků vzápětí poté, co začne sněžit.
Rostislav Eichner uvažuje 
v příštích letech o změně chemického posypu. „Chtěli bychom zakoupit solankové hospodářství. Jde ale o peníze na nákup zařízení. Myslím, že by se to mohlo povést do tří let," uvedl Eichner.