Za tímto účelem INVENTA uspořádala již dva workshopy. Při prvním z nich představily bývalé absolventky gymnázia Karolína Předotová a Veronika Spiegelová dobrovolnictví v zahraničí a sdělily své osobní zkušenosti z Indie, Itálie, Srbska a Ruska. Zájemci se dozvěděli užitečné informace o tom, jak se stát dobrovolníkem, co dobrovolničení obnáší a s jakými organizacemi je možné vyjet jako dobrovolník za hranice ČR.

Druhý workshop uspořádaly absolventka Karolína Předotová a letošní maturantka Aneta Staňková z oktávy vimperského gymnázia ve spolupráci s česko-německo-rakouskými organizacemi EUREGIO a A basta!. Žákům prvních a druhých ročníků vyššího stupně gymnázia byl představen studijní pobyt v Dolním Bavorsku EUREGIO Gastschuljahr a krátkodobé česko-německo-rakouské projekty spolku.

Workshop sestával ze tří částí – informativního bolu pod vedením Veroniky Tůmové (EUREGIO Bayerischer Wald-Böhmerwald-Unterer Inn), interaktivního bloku pod vedením Ráchel Kopuncové a Hannah Wassner (sdružení A basta!) a z prezentace bývalých absolventů projektu EUREGIO Gastschuljahr pod vedením Karolíny Předotové, Anety Staňkové (oktáva) a Oldřicha Szpuka (septima).

Obě akce sklidily u žáků nečekaně velký úspěch a povzbudily členy INVENTY k dalším aktivitám a studenty k účasti na projektech.

Aneta Staňková