V rámci praktické výuky studentů SPgŠ Prachatice proběhlo setkání v KreBul, o. p. s., kdy důležitým tématem bylo dobrovolnictví a evropská dobrovolná služba. Úvod patřil hravé minutce, kdy si studentky mohly vyzkoušet, jak je důležité být pozorné a nebýt zaměřené na výkon v testu, ale dávat pozor na „chytáky“. Poté vedoucí Informačního centra pro mládež Jiří Gabriel Kučera představil neziskovou organizaci KreBul, o. p. s. a všechny její aktivity. Hovořil o pěti projektových pracovištích, volnočasových aktivitách, vzdělávání dětí, dospělých i seniorů, mezigenerační zahradě a samozřejmě dobrovolnictví.

Dobrovolnictví je nedílnou součástí neziskového sektoru a mnoha činností nejen v rámci vzdělávání a edukace. Dobrovolníci často zajišťují chod organizací a volnočasových aktivit. O evropské dobrovolné službě z praktického hlediska a činností hovořili dobrovolníci Hâle a Seyit. Dobrovolníci na EDS měli připravenou prezentaci, kde mluvili o projektu Erasmus +.

Studentky si na závěr vytvářeli srdíčka z korálků a volnou chvíli využily k rozhovorům s dobrovolníky o možnostech vycestování do zahraničí. Jelikož se opět hovořilo anglicky a potkaly se zástupci různých kultur, měla aktivita multikulturní rozměr. Děkujeme našim dobrovolníkům za představení projektu evropské dobrovolné služby.

Za KreBul Jiří Gabriel Kučera