V týdnu to Deníku potvrdil prachatický místostarosta Robert Zeman. Právě on a vedoucí stavebně správního odboru města vedli vyjednávací tým.

Vedení města Prachatice a místního střeleckého klubu došla po několika jednáních ke shodě. „Shodli jsme se na tom, že Sdružení sportovních aktivit Šumava převede pozemek, na němž stojí stávající střelnice, do majetku města. My jim následně střelnici na dvacet let pronajmeme. Zároveň ale na těch pozemcích postavíme odhlučněnou halu, která bude splňovat veškeré hygienické normy,“ vysvětlil místostarosta Zeman. Střelci pak zhruba stotisícovým ročním nájemným splatí část peněz, jež město do stavby odhlučněné haly investuje. „Co bude po uplynutí dvacetiletého nájmu, jsme ale neřešili,“ připustil místostarosta. Objekt, jež poskytuje střelcům zázemí, ale zůstane v jejich majetku. Podle Zemana je zvolený způsob jediným možným modelem, který situaci řeší.

Hlavním důvodem, proč město potřebuje získat pozemky, je to, že na cizím prostě stavět nic nemůže.
Podle předběžných odhadů může vyjít odhlučněný prostor až na pět milionů, cifra ale není směrodatná. „Cenový rozsah stavby neznáme. Proto jsme vypsali výběrové řízení na projektanta a následně se rozhodneme, jak dál. Počítám však, že odhadovaná částka se vyhotovením projektu a výběrem dodavatele stavby sníží o padesát až sedmdesát procent,“ ujistil Robert Zeman.V každém případě ale poslední slovo, zda je dohoda mezi střelci a vedením města platná, budou mít radní a zastupitelé.

Ti už také před časem jasně řekli, že střelnici z lokality Pod Cvrčkovem nebudou stěhovat. Nový územní plán, který bude hotový na konci letošního roku, totiž se střelnicí počítá.

Výběr projektanta je otevřený až do 16. března do 14 hodin. Všichni, kteří by se do něj chtěli zapojit, mohou jako odrazový můstek použít Hlukovou studii, která vznikla na začátku všech diskuzí o tom, co se střelnicí dále, v prosinci loňského roku. Projekt by mohl vzniknout ještě letos.