Až do jarních měsíců se v těchto dnech přerušují práce související s dostavbou okružní křižovatky ve Vimperku. Netýkají se ale samotné křižovatky. Ta už několik týdnů slouží řidičům k plné spokojenosti. Přerušení prací se týká výlučně Nádražní ulice, kde se dokončují práce v režii města.

Co se týká termínu dokončení, platí pořád původní dohoda. Tvrdí to alespoň Michal Janče, vedoucí odboru investic a údržby MěÚ Vimperk. „Fyzicky sice dojde k prodloužení dokončení stavby, ale jedná se o vyloučení zimních měsíců z výstavby. Při zadávání se původně nepočítalo s tím, že by stavba zasáhla do zimních měsíců, nicméně se zpozdilo už samotné zadávací řízení, takže termínově se dokončení posunulo až do ledna příštího roku. Termín sice zůstal, ale došlo k vyloučení zimních měsíců. Podobně jsme to řešili i u dalších staveb, které se realizovaly ve více letech," říká Michal Janče.


Fakticky to znamená, že do termínu realizace nebudou započteny měsíce prosinec až březen a se stavbou se bude pokračovat až následně. Aktuálně by měla dodavatelská firma stihnout dokončit alespoň část prací na pokládce povrchu na rozhraní ulic Nádražní, Nerudova a Tovární, takže čekáme, jestli to ještě bude s ohledem na klimatické podmínky vůbec možné, ale v podstatě už to bereme tak, že v prosinci už práce nepokračují. Termín dokončení akce tak vychází zhruba na začátek května příštího roku," doplnil.


V tuto chvíli se to týká výhradně jen prací v Nádražní ulici. Okružní křižovatka jako taková je již dokončená a příští týden by se měla uskutečnit její kolaudace. Vše ostatní už jsou práce, které se týkají vyvolaných investic ze strany města Vimperk ve zbylé části Nádražní ulice. Pokud se týká o to, co je třeba dokončit, podle Michala Jančeho jsou to především finální povrchy komunikací. „Hlavní kanalizační a vodovodní řady už jsou hotové, stejně tak i přípojky k nim. Na jaře by se tedy měly pouze položit finální povrchy," ubezpečil vedoucí odboru investic. A do jara bude fungovat původní veřejné osvětlení, kdy je vymění nové sloupy a kabely.