Na jednu stranu mohou být obyvatelé města spokojeni s tím, že se pro letošní rok plánují opravy některých ulic, současně ale vyjadřují obavy, aby se tím zásadně nezkomplikovala doprava.


Konkrétně se to týká ulice Krumlovská, kde město plánuje budovat chodník k průmyslové zóně, má se zde v souvislosti s výstavbou obchodního centra stavět kruhová křižovatka a rozsáhlou rekonstrukci má v plánu vedení města rovněž v ulici U Stadionu. Pokud by se zejména stavba kruhové křižovatky potkala termínově s rekonstrukcí v ulici U Stadionu, pak by byl prakticky znemožněn průjezd na průmyslovou zónu a směrem dál na Český Krumlov.


Nic podobného by ale podle slov prachatického starosty Martina Malého nastat nemělo. Nicméně připustil, že koordinace uvedených akcí mezi městem a investorem stavby obchodního centra zatím nebyla dohodnuta. „Do poslední chvíle jsme nevěděli, kdy bude mít společnost stavějící obchodní centrum vydáno stavební povolení. Takže tyto záležitosti jsou na programu jednání a v tuto chvíli není rozhodnuto," uvedl Malý a zároveň obyvatele Prachatic ubezpečil, že město bude vyvíjet veškerou snahu, aby nedošlo ke kolizi termínů a nebyl ohrožen harmonogram ani jedné z akcí a současně nedošlo k tomu, že by se lidé nedostali na průmyslovou zónu. „Uděláme vše pro to, aby k tomu nedošlo," slíbil starosta Malý.


Z pohledu města přitom bude rekonstrukce ulice U Stadionu nejrozsáhlejší. „Momentálně se dokončuje projektová dokumentace. Následně bude vypsáno výběrové řízení, které by mělo být ukončeno na přelomu dubna a května a pak budeme schopni zadat stavební práce někdy v červnu. Ale to je potřeba doladit se stavitelem obchodního centra," shrnul Martin Malý.


O něco dál je město v řešení přístupu k průmyslové zóně. „Chodník se nyní soutěží a čekáme na nabídky dodavatelských firem. Jakmile to počasí dovolí, začne se s jeho výstavbou," doplnil.