V soutěži se pomocí nápovědy ve formě tzv. klíčových slov hádá město, které je jimi charakteristické. Klíčová slova se postupně po časových intervalech odkrývají. Celkem jsou nabídnuty tři nápovědy – klíčová slova. Vyhraje soutěžící, který získá nejvíce bodů.

Prachatice jsou rovněž zahrnuty mezi městy zařazenými do soutěže.

Pro účast v soutěži je nutná registrace na internetových stránkách Sdružení historických sídel www.historickasidla.cz, kde jsou rovněž pravidla soutěže. Soutěžní „Klíčová slova“ se na stránkách soutěže zobrazují vždy na příslušný den, a to na dobu od 0:01 do 23:59 hodin. Bodování je založeno na času, který soutěžící potřeboval pro označení názvu města, které charakterizují daná „Klíčová slova“. Podle obdržených bodů bude sestaven i následný žebříček všech soutěžících. Soutěž je hodnocena průběžně – na webových stránkách je zveřejňováno průběžné hodnocení, čili pořadí soutěžících dle obdržených bodů.

Vyhodnocení s odměnami probíhá 1x měsíčně a na závěr celkové vyhodnocení. Průběžné pořadí se zveřejňuje na webových stránkách soutěže.

Soutěžící, kteří se umístí na předních příčkách, budou zveřejněni na webových stránkách a zároveň budou kontaktováni prostřednictvím e-mailu, svého osobního profilu nebo jiným vhodným způsobem.

Antonín Jurčo, odbor stavebně správní a regionálního rozvoje