„Já se jen chci zeptat, zda opravdu chceme prázdné náměstí. Na ceny, které mají řetězce, malý podnikatel nikdy nedosáhne," upozornila zastupitele na jejich jednání Květa Sekyrová z Netolic.

Reagovala tak na vystoupení Pavla Crhy, který jako jednatel českobudějovické společnosti přiblížil zastupitelům možnost, jak dostat řetězec do Netolic.  „Postavili bychom budovy, které bychom dále zájemci pronajímali," vysvětlil. Řetězce, jak se ukázalo už dříve, totiž nemají velký zájem stavět ve městě o velikosti Netolic. Zatím ale není jasné, zda se to firmě podaří, chce s městem podepsat smlouvu na čtvrt roku, v té době by hledala vhodný řetězec.

S tím, co zastupitelům řekla Květa Sekyrová, souhlasil i František Sklář. „Já osobně mám také obavy. Podle toho, co ale slyším ve městě, tak lidé tu nějaký supermarket chtějí. V cestě tomu stát nebudu, ale bojím se, že tím zůstane náměstí úplně bez života," uvedl.

Jeho obavy sdílí i podnikatelka Jitka Bromová, která na náměstí podniká s rychlým občerstvením. „Už teď se musíme hodně snažit. Konkurovat velkému řetězci se dá stěží. Já věřím, že s naším sortimentem se snad udržíme," řekla.