Dopravní policisté vyjížděli ve čtvrtek o půl třetí odpoledne k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici II. třídy číslo 141, ve směru jízdy Blažejovice – Volary.

"Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič nákladního vozidla Iveco s přívěsem, který nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze a stavu zledovatělé komunikace, následkem čehož dostal s vozidlem smyk a narazil do kolony stojících vozidel. Při dopravní nehodě došlo k poškození tří osobních vozidel, která byla posunuta na sebe. Dopravní nehoda si naštěstí nevyžádala žádná zranění, hmotná škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na nejméně 200 000 korun," popsala mluvčí policistů Martina Joklová.

Uvedla, že dále policisté také řešili dopravní nehodu, která se stala na silnici v katastru obce Zdíkov, ve směru jízdy Zadov – Nový Dvůr.

"Z ní je podezřelý řidič osobního vozidla Škoda Kodiaq, který dostal při průjezdu pravotočivou zatáčku smyk, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím traktorem s radlicí. Dopravní nehoda se rovněž obešla bez zranění, hmotná škoda na osobním vozidle je zhruba 200 000 korun a na traktoru 50 000 korun. Dopravní policisté doporučují řidičům, aby byli obezřetní a z nadcházejího víkendu, kdy má opět sněžit, se vrátili v pořádku," informovala.