Investice nejnavštěvovanějšího pětihvězdičkového střediska na jihu Čech přesáhnou 45 miliónů korun.

Více než kilometrová trať na skicross s klopenými zatáčkami, terénními vlnami a skoky, která bude bezpečná i pro děti, funpark či měřený slalomový úsek, to jsou jen některé z letošních novinek.

Vylepšení se i letos dočká zasněžovací systém. „O to větší bude sněhová jistota,“ doufá ředitel areálu Petr Dušek. „Lyžaři u nás budou potkávat i novou výkonnou rolbu na úpravu sjezdovek.“

Tématem letošní zimy bude bezpečnost. „Kromě vždy připravené horské služby bude na bezpečnost lyžařů dohlížet i Skipatrola, na sjezdovkách přibudou také nové bezpečnostní prvky,“ dodal Petr Dušek.

Uzavřený úsek průtahu Rožmberkem. Tělo silnice se defacto muselo vytvořit nové.
Rožmberk pro auta stále uzavřen. Práce ale míří do finiše

Rodiče, kteří už teď přemýšlejí, co o jarních prázdninách, jež tento školní rok budou v okresech Český Krumlov a České Budějovice 12. až 16. března, mohou děti od sedmi do 15 let svěřit do rukou lipenských instruktorů.

„Příměstské tábory zahrnují dopravu z Českého Krumlova a z Českých Budějovic a zpět, výuku lyžování, celodenní péči instruktorů, doplňkové aktivity i občerstvení,“ přiblížil mluvčí společnosti Lipensko Vojen Smíšek. Příměstské tábory lipenský areál pořádá i po čtyři soboty v lednu.
Lyžaři, kteří se do areálu vydají autobusy RegioJet nebo vlaky Českých drah Yetti, získají 30procentní slevu na denní skipas.

„Chystáme i celou řadu výhodných akcí, například 3+1 skipas zdarma na večerní lyžování,“ vysvětlil Vojen Smíšek. „To je ideální nabídka pro čtyřčlennou rodinu či čtyři kamarády.“

Řadu výhod přináší i Lipno.card. „Díky ní může každý získat zvýhodněné skipasy, vstupy na Stezku korunami stromů se slevou 20 procent a další výhody,“ doplnila Eva Černíková ze společnosti Lipensko.

Multifunkční altán je prostorný, poskytne letní posezení.
Přístřeší na Olšině poskytne nový velký altán