Zatím jen rada města podle slov starosty Martina Malého odsouhlasila vydání čtvrt milionu korun na projekt nového skate parku. Jeho součástí by měl být i bowl. „Radní navrhují zařadit vypracování projektu do rozpočtu na příští rok," uvedl starosta Malý.


Oddíl skateboardingu si mne ruce. Sotva totiž převedli veškerý majetek na město, to hodlá překážky zrenovovat a vrátit zašlou slávu skateboardingu v Prachaticích zase na výsluní. Podle zástupce oddílu Romana Podlahy se vybudováním betonových překážek sníží i hluk, na který si lidé stěžují. „Přestavbou parku z plechového na betonový by se hluk snížil takřka na desetinu. Do parku chodí stále více jezdců, ačkoliv se to nemusí na první pohled zdát," zhodnotil Roman Podlaha, který úspěšně trénuje v jízdě na skateboardu dvanáctiletou dceru Terezu a ona sbírá medaile z domácích i mezinárodních soutěží. „V projektu máme navržený i vnitřní betonový bazén, který by měl být v garáži. Tím by se vyřešil problém ježdění v zimě a opět by Prachatice byly v něčem výjimečné," hodnotí Roman Podlaha.


Pokud se povede skatepark zrekonstruovat, měl by vzniknout i v garáži, kterou do této chvíle využívá sportovní zařízení jako sklad. Městská společnost se podle Jaroslava Černého garáže klidně vzdá. „Pokud vím, tak do garáže by mohli chodit i diváci. Pokud se bude rekonstruovat, tak se přestěhujeme jinam, hlavně, že bude opravena další část městského stadionu," zkonstatoval ředitel Sportovního zařízení Prachatice.

Co vy na to?Mělo by město zainvestovat nový skateový areál v Městském stadionu? Chybí vám kvalitní areál pro skate v Prachaticích? Je vybrané místo vhodné? A co cena, je adekvátní? Napište nám svůj názor. Hlasujte a diskutujete o záměru na www.prachaticky.denik.cz či na facebookovém profilu Prachatického deníku.  


Mnozí z Prachatických ale tvrdí, že rekonstrukce je trochu zbytečná. „Na stadion nechodím tak často, ale pokaždé, když tam jdu, vidím ve skate parku maximálně čtyři lidi, co jezdí. Z toho důvodu mi to přijde asi jako zbytečnost a město by mělo investovat jinam," hodnotí nápad Roman Kahuda z nedaleké prodejny sportovních potřeb. Jeho slova o počtu lidí ve skateparku potvrdil také Václav Šána, který má v jeho blízkosti pronajatou restauraci od tenisového klubu. „Jezdí tam čtyři až pět lidí," zhodnotil. Tenisté si občas na hluk stěžují. „Myslím, že by nové překážky pomohly ho zmírnit, provoz restaurace to ale nijak neovlivní," tvrdí Václav Šána.

JANA VANDLÍČKOVÁ, JAKUB DVOŘÁK