Od zastupitelů chtěl uvolnit milion korun z rezervy, aby mohlo vedení radnice začít pracovat na dvou studiích lyžařského areálu. První 
z nich má zatím pracovní název Libín – Leptačská kolonie a druhá Volovice – Tankovka.

Zastupitelé po představení obou možností však reagovali poněkud rozpačitě. „Děkuji za rešerši areálů a klimatu. Mně osobně ale chybí finanční rozvaha, návštěvnost stávajícího malého střediska na Libínském Sedle, vývoj klimatu za posledních deset let a další údaje, podle kterých bych se mohla rozhodovat,“ zhodnotila Růžena Štemberková (KDU–ČSL) a nabádala vedení města k podpoře stávajícího areálu na Libínském Sedle. „Vámi zmiňované údaje právě vyjdou z požadované studie,“ vysvětlil starosta. Doplnil, že varianta do Leptače je lepší než původní na Libínské Sedlo, která ztroskotala na výkupu pozemků pro dojezd lyžařů. „Majitelé pozemků podali námitku 
k územnímu plánu, čímž realizaci původního záměru sjezdovky na Libínském Sedle v této chvíli znemožnili,“ řekl starosta. 

Zásadní problém se sjezdovkou nemá podle finálního hlasování nikdo z prachatických zastupitelů. Problém měli hlavně s usnesením a uvolněním peněz z rozpočtu na prověřování možností, zda je vůbec sjezdovka v navrženém úseku Libín – Leptačská kolonie reálná. „V tenhle moment není potřeba peníze, nejprve si obejděte úřady, ukažte jim návrh a řekněte si o stanovisko, které následně poslouží ke změně v územním plánu. Pak teprve můžete čerpat peníze na studie," upozornil vedení města zastupitel Robert Zeman (Pro Prachatice). Martin Malý ho však okamžitě upozornil, že právě ty úřady chtějí minimálně studii, která neexistuje. Jan Bauer (ODS) zase chtěl, aby zastupitelé rozhodovali o dalším postupu. „Projekty nejsou špatné, ale těžké, je nutné vše promyslet. Oslovte nejprve profíky, zda to vůbec stojí za to. Já si naběhl, neudělejte stejnou chybu," nabádal. Upozornil, že chybí podklady k rozhodování a chtěl znát představy o financování a následném provozu areálu. Zároveň Jan Bauer vznesl otázku: „Kdo potom areál postaví, město?" Na to odpověděl starosta pro čtenáře Prachatického deníku: „Projektová dokumentace bude připravena pro případného investora nebo možná dotaci."
Zahájení přípravných prací a peníze na studii zastupitelé čtrnácti hlasy poslali dál. Jenže v tu chvíli se zastupitelé domáhali toho, že chtějí zjištěná data předložit a pak rozhodnou, zda v projektu pokračovat. „Takhle to není možné," upozornil tajemník úřadu Karel Pašek s tím, že před chvílí dostali radní pravomoc jednat. A tak si odhlasovali, že rada města může v projektování areálu zimních sportů pokračovat ve chvíli, kdy jí k tomu dají pravomoc zastupitelé, což může být teprve poté, co uvidí studii a zhodnotí veškerá pro a proti. „S tím nemám problém," uzavřel diskuzi starosta Martin Malý.