Ještě před čtrnácti dny zástupci firmy Edikt z Českých Budějovic tvrdili, že čas, který mají na opravu mostu přes Zlatý potok poblíž Hracholusk, bude stačit. Situace je ovšem jiná. Omezení tam potrvá až do konce listopadu.

Co říkali 21. října?Uzavírka pruhu komunikace na mostě přes Zlatý potok poblíž Hracholusk byla původně povolena do 13. listopadu. Silniční správní úřad ji musel po žádosti firmy Edikt prodloužit do 30. 11.
Termín dokončení změněn nebude. „Neskončíme ani dřív ani později," řekla Jitka Dvořáková (PtD, 21. října). 


Věra Švehlová z odboru komunálních služeb a dopravy městského úřadu včera potvrdila, že firma požádala o prodloužení uzavírky. „Zdůvodnili to počasím," upřesnila s tím, že uzavírku jednoho pruhu hlavního tahu silnice na České Budějovice úřad povolil do konce listopadu. „Neměli jsme jinou možnost, dokončit se to musí," zkonstatovala. Slíbila však, že jakmile budou práce na mostě ukončeny, okamžitě provoz obnoví v obou směrech zkušebně.


Zástupci správy a údržby silnic se o prodloužení uzavírky dozvěděli podle slov Martina Grožaje z dokumentů od městského úřadu. „Při kontrolních dnech zástupci zhotovitelské firmy zdůrazňovali, že nejsou ve skluzu," hodnotil Martin Grožaj.


Jitka Dvořáková ze zhotovitelské firmy Edikt z Českých Budějovic potvrdila, že byli nuceni požádat o prodloužení uzavírky. „Po odbourání druhé poloviny mostu byla provedena dodatečná diagnostika nosné konstrukce mostu. Zjistilo se, že je třeba provést větší objem injektáží, než se předpokládalo, proto byl termín dokončení posunut," vysvětlila. Podle jejích slov bude most v obou směrech zprůjezdněn v pátek 22. listopadu.