Zastupitelé teď schválili finanční rámec velkého projektu "Rozšíření saunového provozu a wellness služeb" v areálu lázeňského domu Aurora. Seznámili se s prezentací plánovaného saunového provozu včetně vizualizace projektu a s ekonomikou provozu. Stavba spolkne přibližně 130 milionů korun, bude hrazena z lázeňského investičního fondu. Informace potvrdila tajemnice města Petra Jánská.

Starosta města Jan Váňa (ODS) vysvětlil, že tuto stavbu plánovali již v návaznosti na výstavbu wellness centra. „Dnes jsme ve fázi, kdy saunový svět je vyprojektovaný a hledáme zhotovitele,“ řekl s tím, že vloni byl podle něho schválen finanční rámec, který vycházel z jiných představ a vycházel přibližně na šedesát milionů korun. Nyní, jak uvedl třeboňský starosta Jan Váňa, vychází cena dle projektanta zhruba na 95 milionů korun bez DPH. „Přišla jediná nabídka na 99 milionů korun. Zastupitelé již schválili finanční návrh na 130 milionů s DPH. Předpokládáme, že částka nebude tak vysoká, ale musíme počítat i s případnými dalšími investičními pracemi,“ shrnul.

U třeboňské Aurory se buduje přístavba wellness centra. Hotovo by mohlo být koncem října.
Venkovní wellness centrum u lázní by mělo být v říjnu dokončené

Dvoupodlažní budova s výtahem vyroste v těsné blízkosti vnitřního bazénu a nově budovaného wellness komplexu. „Bude to vše propojené, lidé projdou vstupní halou, kde budou mít možnost koupit si vstupenku do všech těchto provozů,“ přiblížil. Nový objekt nabídne pět druhů kabin s různými saunami o kapacitě asi 54 míst. Celkem tak lázeňský dům poskytne 66 míst pro „vyhřívání se.“ „Nebudou chybět odpočívárny a ochlazovací bazénky,“ zmínil Jan Váňa. Přibydou i pracoviště s hydro - masážemi a Kneippovými procedurami.

Třeboňské lázně vyžadují podle slov Jana Váni rozvoj a je potřeba, aby měly klientům i místním co nabídnout. „Věříme, že to bude významná součást lázeňského provozu především mimo sezonu. Právě například na podzim a v zimě je sauna samoplátci vyhledávána,“ zamýšlel se.