Starosta Martin Malý krátce po jednání rady Deníku potvrdil, že nejlepší ze šesti adeptů byl třiadvacetiletý Michal Piloušek z Prachatic.
„Čtyři ze sedmi radních byli pro. Osobně jsem se zdržel pro podjatost,“ komentoval prachatický starosta Malý volbu nového ředitele KIS. Upřesnil ale, že Piloušek prachatické radní dostal nejen výbornou angličtinou, ale hlavně jasnou představou, kam posunout kulturu ve městě v budoucnu, a také řadou zkušeností z organizování nejen kulturních akcí ve městě.

Michal Piloušek bude jmenován do funkce k 1. dubnu 2012. A co bude první, až v pondělí příští týden Michal Piloušek poprvé sedne do ředitelského křesla? „Sejdu se se všemi zaměstnanci a začnu ihned pracovat. Zjistím, co je třeba udělat a co je třeba nedělat,“ odpověděl Michal Piloušek několik desítek minut poté, co se dozvěděl, že právě on je vítěz výběrového řízení.

Vybírat nového ředitele začala rada na začátku letošního roku poté, co dnes již bývalá ředitelka Jaroslava Vlčková oznámila, že odejde do řádného důchodu. Nyní KIS vede Vladimíra Čapková.

Výběr ředitele:

Před radní včera předstoupilo s vlastní koncepcí provozu a rozvoje Kulturních a informačních služeb města Prachatice šest z původně devíti kandidátů na pozici ředitele KIS. Byli to: Martina Beranová, Simona Bezoušková, Tomáš Červený, Michal Piloušek, Marcela Prokešová a Petr Vošahlík. Zdroj: MÚ Prachatice