V sobotu udělala družstva dobrovolných hasičů tečku za devatenáctým ročníkem Prachatické hasičské ligy. Poslední kolo se konalo v Prachaticích, jako již tradičně na asfaltové ploše v bývalých kasárnách, a jako vždy družstva v něm soutěžila o pohár starosty Prachatic.

V bojích o pohár i poslední body v celkovém pořadí zápolila družstva mladších a starších dětí, žen a mužů. A právě u mužů byl závěr letošní ligy napínavý až do konečného vyhlášení a dokonce ještě chvíli po něm. A stačil jediný bod a celkové pořadí se mohlo měnit i v ženské kategorii.

Vše je ale již sečteno, poháry a ceny předány a na družstva dobrovolných hasičů, kteří se utkávají v požárním sportu, čeká zasloužená, byť nucená přestávka do příštího roku. A ten bude rozhodně hodně nabitý. Jak totiž v samém závěru poznamenal ředitel územního odboru HZS Jihočeského kraje v Prachaticích Milan Raba, Prachatice budou v příštím roce hostit účastníky krajského kola soutěže v požárním sportu jak v případě profesionálních a dobrovolných hasičů, tak pokud se týká mládežnických kategorií.


A to navíc Prachatickou hasičskou ligu čeká jubilejní již dvacátý ročník. 

Výsledky posledního kola PHL o pohár starosty:
Muži: 1. Oseky, 2. Těšovice, 3. Šipoun.

Celkové pořadí na prvních třech místech PHL:
Muži: 1. Oseky A, 2. Těšovice, 3. Šipoun.