Deník na návštěvěZdroj: DeníkKeltské putování každoročně vychází z Boubína a přes Svatou Maří přicházejí poutníci do Lčovic, kde na pochod navazují Keltské slavnosti. „Bývalá starostka obce využila toho, že nedaleký vrch Věnec byl keltským hradištěm. Pochod a keltské slavnosti si tak našly pevné místo mezi tradičními akcemi obce,“ vysvětluje místostarosta.

Dva koncerty, které absolvoval prachatický klarinetový soubor, se nesly v duchu skvělé odezvy publika, ale také i pomoci.
Klarinetový soubor potěšil o svátcích posluchače a také pomáhal

Poutníci vycházejí v dobovém oblečení z Boubína kolem osmé ráno a v půl čtvrté přicházejí do Lčovic, kde na jejich putování navazuje slavnost, kde kapela Corchen z Kralup u Stříbra vyhrává keltskou muziku. Keltské spolky předvádějí bojové i kuchařské umění keltů a ukazují jejich tradice i zvyky. „Nechybí ukázky keltských řemesel a i ochutnávka keltského piva,“ popisuje Ivan Müller. Večerní volná zábava pak v Hospůdce pod Věncem mnohdy končívá až s půlnocí. „Doufáme, že letos i slavnost zase užijeme společně. Pochod a keltské slavnosti plánujeme na 4. září,“ uzavírá s pozváním místostarosta.