„Už od jara se obecní úřad přesunul do nadzemního patra, kde zaplnil zhruba polovinu patra. Ve zbývající části je nově zřízený objekt pro občanské sdružení Žirafa,“ informovala o změnách starostka Martina Hejná s tím, že stavbu podpořil Státní zemědělský intervenční fond přibližně dvě stě sedmdesáti tisíci koruny.
Nové zázemí tak podle slov starostky v nedávné době získali nejen myslivci a místní sbory dobrovolných hasičů, ale také maminky s dětmi nebo keramický kroužek. „Samozřejmě, že prostory mohou využít i jiné zájmové organizace. V zázemí občanského sdružení k tomu ještě navíc obyvatelé najdou i menší knihovnu,“ upřesnila možnosti nově zbudovaného objektu Martina Hejná, která zároveň ujišťuje, že do těchto prostorů je zbudovaný i bezbariérový přístup, kterým tak vyhověli starším a handicapovaným obyvatelům.
Přibližně za šest milionu korun se v druhé části víceúčelové budovy uskutečnila další zásadní změna. „Tady byla zmodernizována zasedací místnost společně s jedním obecním bytem. Namísto ubytovny a původních kanceláří obecního úřadu se už v září vyklube nový obytný dům, který bude čítat jedenáct malometrážních vstupních bytů. Ty jsou v současné době všechny před předáním,“ doplnila s tím, že na podzim je v plánu zažádat ještě o dotaci na zateplení celé budovy a na novou fasádu i střechu.