„Vstávat budu tak kolem čtvrté ráno, aby kolem desáté už mohli lidi ochutnat první placky. Ty jdou do pece první, pak housky a až nakonec chleba. Už mám připravený kvásek a dřevo do pece,“ řekl včera mistr pekař, který si byl pec připravit před pár dny. „Už v pondělí jsem byl pec po vlhké a delší zimě trochu předehřát, kdybych ji roztopil najednou, mohla by prasknout,“ vysvětlil Sobotovič. Ten i se svými pomocnicemi chystá na dnešek zhruba 20 až 22 bochníků chleba, 16 až 18 plechů česnekových placek a přibližně 200 housek. „Vše je pouze na ochutnání,“ upozornil Augustin Sobotovič, který po zimní přestávce čeká návštěvu od šedesáti do osmdesáti lidí. Dneškem tak začínají pravidelné ukázky Lenorského pečení, které skončí až 31. prosince. Vyjma tohoto dne jsou všechny vždy poslední sobotu v měsíci.