Domácí Pizz

a Grill Adria si totiž mezi osmi soutěžícími vybojovala jak cenu odborné poroty, tak i jednoznačné vítězství u laické veřejnosti.

„Jsem pochopitelně rád, že vítězství zůstalo na Kubově Huti, i když samozřejmě získat všechny tři ceny by bylo ještě lepší. Na druhou stranu je asi dobře, že prvenství se rozprostřelo po celém regionu a dá se tedy říci, že guláš umějí na celé Šumavě,“ zhodnotil vítězství domácí restaurace starosta Zbyněk Klose. Grga Šokčević, autor vítězného výrobku zvolil pro soutěž klasickou recepturu hovězího guláše ozvláštněnou pouze specifickou směsí koření, jejíž složení samozřejmě odmítl prozradit. Jestliže gulášová soutěž měla jednoznačného vítěze, klání, které mělo určit znalce piva a zároveň dát hostitelskému podniku tip, jaký sortiment zařadit do své nabídky, bylo poměrně dramatické. Ani jedenáct ochutnávek neurčilo jednoznačného vítěze, který tipoval se sedmi druhů zlatavého moku a na řadu tedy přišlo známé nůžky-kámen-papír. „Rozhodně jsem nejsem žádný znalec piva a za týden si dám maximálně jedno, takže šlo víceméně o štěstí,“ zhodnotila svoji výhru Dagmar Šteinigerová z Lenory a místo chuti se nechávala vést spíše barvou nápoje. Guláš Cup, který se snad na podzim dočká své varianty například ve štrůdlu se podle organizátorů zdařil a splnil oba dva hlavní cíle. Oživit region v období, kdy turistická sezóna zažívá nejslabší období v roce a probudit mezi restauratéry a hoteliéry vědomí, že dobrá kuchyně hraje v cestovním ruch stejně důležitou úlohu jako památky či neporušená příroda.