Michal Kočan pořádá přehlídku Ryby a víno 2011. Dobré víno proto budou doprovázet jídla z ryb snad na všechny způsoby. Na náměstí mají všichni návštěvníci vstup zdarma a ti, kteří by chtěli zajít do prostorů Staré radnice, pak musejí mít vstupenku v ceně 480 korun. „Ve vstupném je pak zahrnuta celodenní degustace všech vín a pokrmů z ryb bez omezení včetně degustační sklenky a katalogu a po celý den skvělá káva zdarma,“ upřesnil Kočan.

Ani návštěvníci, kteří zavítají do stanu na Velkém náměstí, ale rozhodně nepřijdou zkrátka. Tam bude totiž připraveno kuchařské studio, v němž kuchaři připraví rybí speciality ze sladkovodních i mořských ryb. „Nabídneme také sudové i lahvové víno. Ti, kdo víno nemusí, si mohou dát pivo, a chybět rozhodně nebude ani prodej burčáku, a to jak v pátek od čtyř hodin, tak v sobotu od jedenácté dopoledne,“ upřesnil ještě pořadatel dnes již tradiční prachatické vinařské přehlídky.

Ani na charitu ale Michal Kočan nezapomíná. Peníze z dražby vín totiž věnuje na dostavbu Domova matky Vojtěchy pro nemocné Alzheimerovou chorobou.

Přehlídka Ryby a víno - 2011 Prachatice

Pro veřejnost – Stará radnice a Velké náměstí:

Degustace ryb, rybích pokrmů a vín:
16. září 2011 od 16 do 22 hodin
17. září 2011 od 11 do 20 hodin

Doprovodný program:
Aukce archivních vín – výtěžek půjde na dostavbu Domova matky Vojtěchy
Zajistíme „Štědrovečerní víno“. Hlavním smyslem této akce bude výběr vín, která jsou vhodná k štědrovečerní hostině, konkrétně k tradičnímu smaženému kaprovi.

Ukázku filetování sladkovodních ryb předvedou studenti Střední rybářské školy Vodňany – po oba dny průběžně.
Vystoupení hudebních souboru ZUŠ Prachatice (arkády, náměstí).

Ukázka hroznů odrůd vinné révy, vypěstované největším pěstitelem – vinařem z jižních Čech Františkem Pirnosem – beseda – 16. září
V instalovaných akváriích budou ukázky sladkovodních ryb a raků – Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický Vodňany.

Příprava mořských ryb a mořských plodů – Food service manager společnosti NOWACO.

Živá hudba – podvečer na arkádách.

V instalovaném velkokapacitním stanu na náměstí bude mistr kuchař připravovat v kuchařském studiu rybí speciality ze sladkovodních i mořských ryb. V nabídce bude prodej sudového a lahvového vína a pro ty, kteří nemusí víno, bude v nabídce prodej piva. V tomto podzimním termínu bude zajištěn i prodej pravého burčáku. Současně se uskuteční ochutnávka a případně i prodej vítězných výrobků soutěže Jihočeská Regionální potravina, kterou vyhlašuje Ministerstvo zemědělství ČR – pátek 16. 9. od 16 hodin, sobota 17. 9. od 11 hodin.

Živá hudba – 16. 9. od 17 do 24 hodin kapela PŘENOS a 17. 9. Táborští Pouličníci.
Podzimní přehlídka Ryby a víno je směrována do termínu, kdy se konají každý rok v září Dny evropského dědictví a budou zpřístupněny veřejnosti nejzajímavější památky všech druhů tj. architektonické, archeologické, sakrální, technické, muzea, galerie, knihovny i další prostory, v nichž jsou uchovávány neuvěřitelně rozsáhlé sbírkové fondy movitého kulturního dědictví.

Vstupné na náměstí zdarma.