A když k tomu všemu připočítáme ještě někde i zatěžkávací zkoušku dětského svědomí ve formě mikulášských nadílek, máme první adventní víkend kompletní. A jaký tedy byl? Podívejte se na snímky v našich fotogaleriích.

Husinec

Volary

První adventní večer připravily Základní umělecká škola a Římsko katolická farnost Volary. První adventní neděle začala ve Volarech v kostele svaté Kateřiny Alexandrijské. Tuto část zahájil Vít Vavřinec Pavlík radní města Volary a ředitel základní umělecké školy společně s farářem volarské Římsko katolické farnosti Karlem Farářem. Přivítali společně volarskou veřejnost a věřící, až neobvykle zaplnili kostel svaté Kateřiny Alexandrijské z velkého počtu. Popřáli všem krásný adventní čas, mnoho štěstí, pohody a málo spěchu na chvilku na zamyšlení. Po té Vít Pavlík zapálil první svíčku na adventním věnci pod lodí kostela a koncert žáků začal fanfárou trubačů. Vánoční melodie a koledy zahřály a koncert byl velmi pěkný a naladil všechny nejen první adventní večer, ale byl i skvělou pozvánkou na Vánoční koncert nejmladších volarských umělců, který se uskuteční 14. prosince.


Po koncertě se uskutečnilo slavnostní vysvěcení a rozsvícení Vánočního stromu na náměstí. Volarské zrekonstruované náměstí tak poprvé zažilo tuto slavnost. Stromek je po letech opět v centru města pod kostelem Svaté Kateřiny Alexandrijské a zaujímá tak místo, které m u náleží.

Fanfára trubačů Tedeum od Charpentiera. Farář volarské Římsko katolické farnosti Karel Farář vysvětil Vánoční strom a požehnal, aby svítil a aby tento vánoční strom sloužil volarským co nejdéle a dával nejen světlo, ale i sílu života.

Po té v krátkém proslovu přivítala volarské na novém náměstí starostka Volar Martina Pospíšilová. Ta poděkovala, lidem za to, že přišli v tak hojném počtu. Popřála všem krásný adventní čas, hodně štěstí a ať se všem daří. Po té společně s místostarostou Ladislavem Toušem zapálil první svíci adventní a strom se rozsvítil. Úžasné a krásné zahučel dav za mnou a potleskem se přivítal vánoční strom na náměstí. Velkou radost z něho měly děti, které se ihned fotily a hledaly dárky. Na závěr se podával čaj pro děti a svařáček, který rozdávali zaměstnanci městského úřadu.

Ladislav Beran

Prachatice

Lhenice

Bohumilice

Vimperk

Česko zpívá koledy 13. 12. 2017
Koledy spojí na 600 míst v celé České republice

Volary

Vimperk

Ilustrační foto
Hledáme nejhezčí vánoční strom

Prachatice

Volary