Celou neděli a následně i polovinu pondělí měli klienti společnosti Nej.cz v Prachaticích k dispozici pouze analogové vysílání a na internet se mohli připojit jen v případě, že našli dostupnou wifi, případně jen na mobilech. velká část hokejových fanoušků tak musel nedělní finále sledovat u známých nebo v místech, kde televizní signál nabídl jiný poskytovatel služeb.

Podle vyjádření společnosti bylo příčinou přerušení dodávky datových služeb a digitální kabelové televize závažné poškození kabelů na páteřní síti dodavatele.


„K poruše nedošlo na kabelech, které jsou vlastnictvím naší společnosti, ale jedná se o poruchy na hlavní páteřní trase z Prahy do Prachatic. Majitelé se snažili od nedělního rána poruchy odstranit, nicméně se podle našich informací jedná o přerušení hned na několika místech. Co konkrétně se stalo, zatím nevíme a neznáme ani přesnou dobu, kdy by měla být přerušení odstraněno," odpověděla Prachatickému deníku Ivona Bandová, vedoucí zákaznického centra společnosti Nej.cz.


Podle jejích slov mělo k odstranění závad dojít již v neděli, přesto se ale obnovit spojení nepodařilo ani do pondělního poledne. Přesnější informace, kdy mělo k obnovení dojít, neměla vedoucí zákaznického centra k dispozici.


Společnost se na svých stránkách a také na nahrávce, kterou na problémy své klienty upozorňovala na čísle zákaznické linky, sice svým zákazníkům omlouvala, zda se ale dočkají také možnosti určité kompenzace, neuváděla. „Momentálně to řešíme s vedením společnosti. Jakmile budeme mít podrobnější informace, určitě se k tomu na našich stránkách vyjádříme a budeme o tom naše klienty informovat," doplnila Ivona Bandová.


Obdobné problémy musela řešit společnost Nej.cz na Prachaticku také v první polovině dubna. Jednodenní výpadek v dodávkách datových služeb a digitální kabelové televize byl i tehdy způsoben poškozením kabelů na trase dodavatele třetí stranou.