Do talentové soutěže Česko Slovensko má talent se Patrik Bican z Prachatic alias raper Reppy přihlásil se svou pražskou kolegyní SharkaSs prý nejspíš z legrace.

Druhým motivem bylo, že si chtěli prověřit, zda mají na to, živit se hudbou profesionálně. Zítra se zúčastní semifinálového kola soutěže, kde už o jejich postupu rozhodnou samotní diváci. Oba rapeři si soutěž pochvalují především pro zkušenosti, které při ní získali.

A jak sami říkají, soutěž je „nakopla", našla jim nové fanoušky a díky ní se jim nabídky na vystupování jen hrnou.

Jak jste se vlastně dali dohromady?
Já dělám rap už asi šest let a se Šárkou jsem se seznámil přede dvěma lety. Samozřejmě přes internet, líbila se nám navzájem naše tvorba. Tak jsme se rozhodli udělat společnou píseň, ta první se jmenovala Bez Tebe. Pak naše spolupráce pokračovala.

A vyvrcholila zřejmě zatím tím, že jste se přihlásili do talentové soutěže. Co jste od toho očekávali? A splnilo to vaše očekávání?
Přihlásili jsme se víceméně z legrace. Chtěli jsme ale také zjistit, zda jsme naším výkonem schopni zaujmout porotu odborníků. Tajně jsme si přáli, abychom uspěli, ale tohle jsme opravdu nečekali. Jsme v semifinále a při přímém přenosu se můžeme dostat ještě dál.

Byli byste zklamaní, kdyby to nevyšlo?
Teď už ano. Na druhou stranu, soutěž nám toho už dala opravdu hodně. Hlavně ohromné množství zkušeností. V televizi to vypadá dost zkresleně, ale na místě je to hlavně o čekání, až člověk přijde na řadu. Je to hodně o překonání únavy, o stresu. Potom člověk přijde na stage a splní si vlastně svůj sen. To mu dá pořádnou dávku energie. Zároveň se ale musí snažit, aby ze sebe vydal to nejlepší, a ten čas, který na to má, je opravdu krátký.

Porotu váš výkon zaujal. Jak je vnímáte vy? Pomáhají vám nějak, radí vám?
Jsou to naprostí profesionálové. A jestli myslíte, že do toho nějak hodně vstupují a radí, tak to tak není. Samozřejmě komukoli poradí, když za nimi přijde, ale zároveň chtějí, abychom si to dělali po svém, jak nejlépe umíme.

Už máte nějaké nabídky na společné vystupování? Ozývají se vám fanoušci?
Hlásí se k nám právě spousty fanoušků a my si vážíme každého z nich. To není jen fráze. Je to pro nás zlom v kariéře, jejich hlas nám dodává sílu. A nabídky přicházejí každý den, z klubů i příležitosti na vystupování na castinzích a podobně.

Posloucháte i jinou hudbu než rap?
Nebráníme se ničemu, dobrá hudba se prostě pozná.

A co texty? Posílá vám je někdo, nebo si je píšete sami?
O tom rap přece je hlavně, píšeme si je sami. Je to o vyjádření vlastních pocitů, taková zpověď.