A přestože se v březnu vítalo hned dvakrát, ve čtvrtek bylo vítání přece jen o maličko výjimečnější. Starosta Martin Malý totiž poslední ceremonii věnoval prvnímu letošnímu miminku z Prachatic. Je jím Kristýna Grillingerová, která se narodila 3. ledna. Plyšového medvídka tak výjimečně nahradila velká plyšová ovečka - polštářek, ze které sice teď asi malá Kristýnka moc nadšená nebude, ale o to víc si jí začne užívat za několik týdnů.

A jak už to bývá, občas se věci sejdou trochu nečekaně. jen chvíli před prvním občánkem Prachatic letošního roku uvítal Martin Malý také vůbec poslední prachatické miminko. Malému Vítu Kahounovi se zkrátka nechtělo čekat, a tak přišel na svět rovnou na Silvestra.

Oblíbenou kulisou pro fotografie do rodinného alba z vítání, je vyřezávaná kolébka. Do té položili rodiče i malou Světlanu Holubovou. A jak podotkla prababička, ve stejné kolébce maminku Světlany uložila i její maminka, jak jinak, rovněž Světlana. Tradice je zkrátka tradice. A kdo ví, třeba za pár let…