Zatímco si děti vychutnávají poslední dny volna, třídy a chodby základních škol už tento týden plní učitelé a školní personál. Poslední srpnové dny se jako již tradičně nesou v duchu příprav na nadcházející školní rok, který letos začne v pondělí 2. září.

Výjimkou není ani Základní škola Emy Destinové v Českých Budějovicích. V té se dle ředitelky Dagmar Koubové zaměstnanci sešli už toto pondělí. „Se všemi učiteli jsme prošli školu, řekli jsme si, kudy se kam chodí, přidělili jsme kabinety a třídy,“ vyjmenovala Dagmar Koubová s tím, že mezi sebou přivítali i nové kolegy.

Po úvodním seznámení pak učitelé začali chystat všechny prostory. Výzdoba na zdech, květiny, nástěnky, učebnice, plakáty i školní pomůcky. Přes léto jsou učebny veskrze prázdné a veškeré dekorace se tak musí nachystat nanovo. Jak přiblížila učitelka Michaela Kuklová, výzdoba se liší podle ročníku, zaměření učitele i typu učebny. „V každé třídě se učí něco jiného a potřebné didaktické pomůcky se mění,“ uvedla Michaela Kuklová. Například třída pro druháčky tudíž disponuje číselnou řadou do deseti či psacími písmenky.

POPRVÉ DO NOVÉHO

Na základce letos počítají s více než třemi sty žáky. Na všechny z nich čeká v pondělí přivítání a zahájení školního roku. „Sejdeme se po osmé hodině ráno. Učitelé si pak do tříd odvedou děti, které k nim budou patřit,“ popsala Dagmar Koubová.

 Prostory školy totiž nebudou nové pouze pro prvňáčky, ale zčásti i pro starší žáky a stávající personál. Nejen na této základce totiž celé léto pracovali stavbaři. Úpravy provedli především ve vstupním pavilonu, tedy v části s šatnami a zázemím pro personál. 

Školáci - ilustrační foto.
Foťte školáky v první školní den a fotky nám pošlete!