Klatovští letní kino opravovali loni od června do září a stálo je to okolo 13 milionů. Přes osmdesát procent nákladů zaplatil Regionální operační program Jihozápad. Z letního kina v Klatovech tak vzniklo multifunkční letní centrum, kde je možné pořádat koncerty a další nejen městské akce. Podobnou cestou by pak chtěli jít také Prachatičtí. Alespoň to řekl Martin Malý. „Budeme mít podobné zadávací podmínky na projektovou dokumentaci. Podobně jako v Klatovech je naše kino blízko historického centra," vysvětlil starosta s tím, že by v areálu rád viděl místo, které svým komfortem odpovídá 21. století.

Michal Piloušek, ředitel KIS Prachatice, řekl, že v Klatovech je spousta nápadů, které se dají převzít. „Celkový dojem z Klatov mám výborný, nasadili tam laťku dost vysoko. Mně tam chybí třeba zázemí pro účinkující," popsal.

Vedení města proto pozvalo projektanta klatovského kina do Prachatic. „Ne že by se hned pouštěl do projektování, ale chceme znát podmínky, na jejichž základě vyhlásíme soutěž," řekl Martin Malý.

Letní kino Prachatice:
Stejně jako v Klatovech bylo Letní kino Prachatice otevřeno v šedesátých letech minulého století. Během padesáti let se v prachatickém areálu změnilo jen málo. Poslední dva roky je uzavřené úplně. Promítací přístroje nezvládnou digitální technologie.