Z gurmánských specialit bylo až do deseti hodin večer možné ochutnat exotické pokrmy, ale také spoustu sladkého. "V nabídce jsou nigerijské, thajské, peruánské či gruzínské speciality," popsal jeden z organizátorů Pavel Hodina. Milovníci dobrého jídla si ale mohli pochutnat také na burgerech, belgických hranolkách či smažených batátech. K mání byly cibulové kroužky v těstíčku nebo hot dogy.

Lidé mohli ochutnávat i smažené červy, u kterých Pavel Hodina podotkl, že by měli být stravou budoucnosti. A kdo chtěl mohl si jídlo ještě vylepšit domácími chilli produkty nebo horčicí.

Vimperský majáles 2022.
Zlom přišel po covidu a na Vimperský majáles přijelo dva a půl tisíce lidí

I milovníci sladkého si přišli na své a mohli si vychutnat španělské churros, sweet disco, sweet tacos, palačinky, domácí makronky i jiné čerstvé domácí cukrářské výrobky nebo výbornou rolovanou zmrzlinu. Na chuť i ochutnání byla káva, moravské víno čepované pivo či nealkoholické či alkoholické míchané nápoje. Náladu ani chuť ochutnávat milovníkům exotických kuchyní nezkazilo ani počasí, když teplota se v sobotu v Prachaticích nevyšplhala ani na patnáct stupňů a z mraků se občasně snášely kapky dešťě.