Povrch této silnice byl přitom zhotoven jen před třemi lety. Vedoucí technicko – správního úseku prachatického závodu Správy a údržby silnic Martin Grožaj potvrdil, že povrch vozovky a kanalizační šachty popraskaly ještě v záruční lhůtě.
„Využili jsme proto možnost uplatnění reklamace,“ informoval Grožaj s tím, že pro rekonstrukci nechtěli silničáři uzavírat celý úsek vozovky. „Domluvili jsme se s firmou zhotovitele, že provoz bude při rekonstrukci omezen jen na dva až tři dny,“ pokračoval Grožaj. Podle něho by práce na této silnici mohly být dokončeny už dnes, kdy je po vyfrézování na řadě oprava povrchu balenou směsí. Provoz tak bude brzy neomezený.


V současné době silničáři uplatňují ještě dalších několik reklamací na vozovkách v celém regionu. Protože se jedná ale například také o povrchy na mostech, budou muset opravy na takových místech počkat na teplejší počasí. „V době, kdy ranní teploty klesají pod bod mrazu, není možné spáry na mostech opravovat,“ vysvětlil Martin Grožaj závěrem.