K takovým patří Kobyla v Lyžařském areálu Zadov. „Za minulý víkend jsme stihli přepravit zhruba tisícovku lyžařů. Sezonu jsme zahájili minulou sobotu a dnes začínáme i s večerním lyžováním, fronty zatím nehrozí," uvedl včera ředitel LA Zadov Luděk Sáska. V provozu je lanovka a vlek, o víkendu bude navíc spuštěna dětská lanovka a koberec. Celodenní jízdné pro dospělého je nyní, mimo sezonu, 390 korun pro dospělého a 280 korun pro děti nad šest let.
Na Zadově zvládnou přepravit na dvou lanovkách, čtyřech vlecích a nově i zmíněném dětském koberci až šest a půl tisíce osob.
Až metr sněhu například hlásí kvildský provozovatel. „Na sjezdovce leží od padesáti čísel do metru. Spustili jsme vlek o víkendu, teď přes týden je to tu naprosto bez čekání," informoval Richard Jirouš. Celý den na Kvildě pak vyjde dospělého na 260 korun, v hlavní sezoně, která v lyžařských areálech začíná obvykle jednotně 25. prosince, si lyžaři připlatí 40 korun navíc. „Máme také dva druhy dětských jízdenek, které jsou rozdělené podle věku," poznamenal Richard Jirouš.
V Kvildě jsou k dispozici tři vleky, sjezdovky měří 800 metrů, přepravní kapacita je až 1400 osob za hodinu. Sjezdovky pokrývá jak přírodní, tak i technický sníh. Nechybí zde ani bufet.
Pět sjezdovek s celkovou délkou 1840 metrů nabízí Ski areál Kubova Huť. I sem se mohou lyžaři vypravit už zítra, kdy provozovatelé spustí vleky. Jejich celková přepravní kapacita je 1300 osob za hodinu a na sjezdovkách leží jak přírodní, tak i technický sníh. „Je jasno a máme čtyřicet centimetrů sněhu," hlásili včera z lyžařského areálu. Ani tady nechybí bufet. Dospělí lyžaři zaplatí za hodinu 160 korun, za celý den pak o dvě stovky více. Letos je zde jízdné upravené, protože se nově vztahuje na celý areál.
Ideální podmínky hlásí i z Horní Vltavice. „V sobotu to rozjedeme," potvrdila Vladislava Drahošová z místního ski areálu. Podle jejích slov je nasněženo, sjezdovky upravené a leží na nich od 40 do 60 centimetrů sněhu. Celkově v areálu na lyžaře čeká 700 metrů sjezdovek a vleky s přepravní kapacitou 1600 osob za hodinu. Dospělý lyžař tu za celý den zaplatí 290 korun, k dispozici je zde i bufet.
Prachatičtí mohou už zítra v 9 hodin vyrazit na Libínské Sedlo. „Spouštíme vleky," potvrdila Jitka Soukupová z TJ Libín 1096. Zhruba tři kilometry od Prachatic jsou pro lyžaře k dispozici tři vleky a stejný počet sjezdovek, na velkém vleku je přepravní kapacita 700 osob za hodinu. Na sjezdovkách leží 30 centimetrů sněhu. V sobotu mohou lyžaři sjezdovky využívat až do 20. hodiny, v neděli pak do 17 hodin. Celodenní jízdné vyjde na 300 korun. I tady je k dispozici bufet.