Aktuální galerie pochází z několika okresů, Táborska, Jindřichohradecka i Českobudějovicka. K odložení poslední cigarety vyzívám značka u popelníku v táborské nemocnici, podobně varuje i nápis u vrátnice, kdy si mají chodci dát pozor na závoru v pohybu.

Jihočeši humor nezapřou, na různých místech kraje lze narazit na řadu vtipných cedulek, příkazů a nápisů.
Podívejte se na další vtipné cedule v kraji. Zvířata nekrmit, trávy je dost...

V Třeboni vybízí penzion a kavárna U Míšků hosty k návštěvě a na občerstvení nejen malovanými obrázky kuchaře a číšníka na fasádě, ale i vtipnými rýmovačkami. Na nápoje: "Kde se do pije, tam se dobře žije," a na rybí speciality: "Kde se dobře vaří, tam se dobře daří."

Podívejte se na vtipné vzkazy, zákazy či varování, které lze najít napříč Jihočeským krajem.
Podívejte se na vtipné nápisy, které lze najít napříč Jihočeským krajem

Na samotě U Houpacího koně nedaleko Zhoře u Tábora si se značením také vyhráli. Zákaz vjezdu u rybníka Mučírna opatřili nápisem: Cyklistům vjezd povolen. A přírodní toaletu (nedaleké křoví) označili jednoduše zavěšenou cedulkou na stromě WC muži. Něžné pohlaví má na rozdíl od nich k dispozici luxusní kadibudku.

Jihočeši humor nezapřou, na různých místech kraje lze narazit na řadu vtipných cedulek, příkazů a nápisů.
Mluví-li provaz, už nehulte. Přinášíme další vtipné cedulky v kraji

Nechybí ani další fotografie zajímavých autosamolepek jako Agenti v autě, Ať tě vozí, kdo tě š..á, či Udržuj pořád, nebo táhni.

Také jste narazili na zajímavost v názvosloví? Zaujala vás vtipná popiska či cedulka? Pochlubte se svým úlovkem našim čtenářům, rádi vaše snímky a krátký text zveřejníme. Zasílat je můžete na redakce.ceskobudejovicky@denik.cz.