Druhý test v řadě byl negativní a Lheničák může ukončit pětitýdenní izolaci. Tu strávil sám v jednom pokoji svého domu. O patro výš pak byly v karanténě manželka a dcera. U nich se příznaky nemoci ani neprojevily. I tak na testu byly, ale s negativním výsledkem. „Já měl velmi lehký průběh, pouhé dva dny jsem měl zvýšenou teplotu. Každopádně jsem rád, že to mám za sebou,“ zhodnotil. Zjištění, že je zdráv, zapil hned ve čtvrtek odpoledne pivkem. „Večer jsme si s manželkou sedli na terásku a dopřáli si sváteční dýmku,“ popsal. Nikdy prý netušil, že se bude těšit do obchodu na obyčejný nákup. Tam zašel včera. Lidé z jeho okolí mu přáli zdraví a byli rádi, že se uzdravil. S negativními reakcemi se naštěstí nesetkal. Nezapomněl na poděkování přátelům, kteří se starali o zásobování celé rodiny jídlem a dalšími potřebnými věcmi, během domácí izolace.

Ilustrační foto.
Potvrzených případů nákazy v Česku je 6437. Zemřelo 170 lidí

Devětačtyřicetiletý Lheničák pracuje v Bavorsku jako řidič autobusu, ještě pár týdnů tak stejně musí zůstat doma. "Přes hranice nemůžu a firma mě zatím stejně nepotřebuje," říká a věří, že bude už jen lépe.

Omezení žádná od lékařů nedostal a věří, že se nemoc už nevrátí. Další testy nejsou potřeba. "Snad jen v případě, kdybych zase pociťoval nějaké příznaky," vysvětlil. Teď drží palce všem, kdo s koronavirem zápasí.

Táborské soukromé gymnázium a Základní škola
Karanténa očima dětí: Komunikujeme jen přes písmenka