Někteří muzikanti ale spolu hrají o pár let déle, začali původně v Lažišťance, která se na Pěčnovanku přejmenovala při festivalu dechových kapel. Od obce Pěčnov muzikanti získali potřebné zázemí a místní obyvatelé jsou patřičně pyšní, že mají svou vlastní dechovou kapelu, která nechybí u žádné z místních akcí.

Tři ze zakládajících členů v kapele působí stále. Jsou to harmonikář, zpěvák a kapelník Miroslav Kolář, jeho zástupce, saxofonista a zpěvák Jiří Hodina a zpěvák a hráč na trubku Petr Hodina. Ke kapele léta patří zpěvačka Petra Sovová, bubeník Jakub Jelínek a baskytaristka a hráč na tubu Vláďa Mikeš.

Cyklobus Vimperk – Kvilda – Strážný už vozí první turisty.
Starostové zahájí projekt Šumavou na kole vimperským cyklobusem společnou jízdou

Covidová doba nepřála žádné muzice, a tak se Pěčnovanka na dnešní oslavu v pěčnovském venkovním areálu u hřiště těší, i když letos už Pěčnovanka tři vystoupení odehrála. „Setkáme se nejen s kolegy z Doubravanky, kteří si s námi přijedou zahrát, ale také s členy našeho fanklubu,“ říká zástupce kapelníka Jiří Hodina s tím, že Klub přátel Pěčnovanky čítá zhruba stovku příznivců. Na programu je i pěvecké vystoupení pod taktovkou Petry Sovové a možná další překvapení.

Ani s nacvičením repertoáru kapela neměla problém. „Na první zkoušce po více než půlroční nucené přestávce jsme byli trošku nervózní. Muziku ale máme stále v sobě, ladí nám to,“ vysvětluje Jiří Hodina s dovětkem, že další „kšefty“ na léto má kapela domluvené.

Lampionový průvod a pietní vzpomínka jako součást HusFestu 2019.
Prachaticko: Kam na kulturní či sportovní akci během prodlouženého víkendu

Dnešní oslava pod širým nebem začíná v 17 hodin. Novou vlastní písničku vinou dlouhé pauzy sice muzikanti nemají, ale zábava to bude jistě parádní.