V dalších třech letech pak Správa domů investuje také do celkové opravy a zlepšení podmínek pro lékaře i jejich pacienty. Opravy se dočkají také vnitřní prostory. Jiří Vejvoda už také zjistil, že na opravy odvlhčení objektu existuje dotační program na rekonstrukce zdravotnických zařízení z rozpočtu Jihočeského kraje a hodlá se o peníze hlásit. „V případě, že se nám podaří získat finance, pustíme se do odvlhčení ještě letos,“ ujistil. Objekt je totiž nutné zvenčí opravit kompletně. „Vždycky tam něco opravíme a ono nám to za pár let zase spadne. Je nutné budovu rekonstruovat komplet,“ připustil.

Městská správa domů a bytů zároveň počítá s tím, že je potřeba renovovat elektroinstalaci a omítky.

Opravy polikliniky, stejně jako areálu v Kasárenské ulici, vyjdou na přibližně pět milionů korun, a proto je nutné je podle starosty Martina Malého rozložit do několika let. „Každý rok bychom ale chtěli společně se správou domů alespoň dvě větší akce,“ upřesnil.

Z čísel, které zveřejnila Městská správa domů a bytů, vyplývá, že jen v letošním roce investuje do oprav a rekonstrukcí více než šestadvacet milionů korun. Jiří Vejvoda tvrdí, že takové sumy neinvestuje poprvé. „Takové částky investujeme zhruba poslední čtyři roky. Tedy od chvíle, kdy nájemníci v Prachaticích platí nájem bez regulace,“ ujistil.