Část z nich se totiž vrátí do oprav komunikací. První vlaštovkou je oprava ulice Pivovarská v Prachaticích.

„Už při stavbě kruhové křižovatky město dávalo požadavek na pokračování opravy vozovky směrem na Oseky. Průtah městem se tedy zlepší novým asfaltovým povrchem,“ zdůvodnil ředitel prachatické pobočky správy a údržby silnic v Prachaticích Jiří Růžička.

Podle jeho slov dojde k frézování povrchu vozovky a následně na položení nového asfaltu. „Nepůjde o jiné úpravy, abychom nemuseli měnit výšku chodníků a další vjezdy,“ upřesnil Růžička.

Opravy povrchu v Pivovarské ulici od kruhového objezdu až ke „katovně“ vyjdou na zhruba milion dvě stě tisíc korun. Na delší část vozovky zatím nejsou peníze. „Záměrně jsme volili tuto vozovku. Oprav bychom určitě měli víc, ale vzhledem k možným výkyvům počasí jsme volili níže položená místa Prachaticka. Poblíž Vimperka bychom totiž mohli narazit na problémy s počasím, především tedy na nízké venkovní teploty,“ dodal Růžička, proč přišla na řadu právě silnice třetí třídy přímo v centru města. „Uvidíme, třeba se do konce roku povede ještě další oprava,“ uzavřel.