Tu si vyžádala časově i technologicky náročná rekonstrukce povrchu vozovky. Jak zdůraznil Martin Grožaj z prachatického závodu Správy a údržby silnic Jihočeského kraje, vyžadují používané technologie absolutní absenci dopravního ruchu.

„Zhotovitel prací navíc požádal o desetidenní prodloužení úplné uzavírky, o které se zatím jedná. A je pravděpodobné, že si technologie pro svou náročnost prodloužení uzavírky opravdu vyžádá," podotkl Martin Grožaj, který zároveň požádal řidiče o spolupráci a trpělivost. Možnost průjezdu obcí by se tak řidiči mohli dočkat až sedmého září.

Do té doby budou moci využívat objízdnou trasu, která je stanovena jednotně pro veškerou automobilovou dopravu.

Objízdné trasy:
Po dobu úplné uzavírky silnice II/145 v úseku uzavřené obce Němčice jsou objízdné trasy ve směru do a z Českých Budějovic vedeny takto: Již na obchvatu kolem města Netolice jsou řidiči upozorněni na fakt, že před nimi se nachází slepá ulice.
Další značkou před mostem přes Netolický potok jsou už upozorněni na objízdnou trasu, která vede směrem na Podeřiště a Novou Hospodu. U Nové Hospody se objízdná trasa napojuje na silnici Vodňany – České Budějovice.
V opačném směru je upozornění na slepou ulici umístěno v Češňovicích. V obou případech je slepá ulice dlouhá šest kilometrů a je takto označena proto, že v úseku, který leží před úplnou uzavírkou, je ještě řada obytných stavení. Zákazy vjezdu jsou umístěny až v místech začátku a konce obce Němčice.