Jan Bauer měl 433 a Jiří Zimola 535 hlasů. Přibližují se jim ještě bývalý hejtman Jan Zahradník (396) a prachatická zastupitelka Jana Krejsová (306). Žádný další z kandidátů na Prachaticku na tři stovky hlasů ani „nesáhl“. „Mám z toho obrovskou radost. Moc děkuji Prachatickým za podporu, je vidět, že mé názory na dění ve městě vnímají,“ zhodnotil Jan Bauer pro Prachatický deník těsně po konečném vyhlášení voleb.

V samotných Prachaticích je Jan Bauer jasným vítězem. Jeho ODS skončila za vítěznou ČSSD druhá se 17,59 procenty. Vítězná ČSSD získala v Prachaticích 22,59 procent hlasů. Jan Bauer jen v Prachaticích získal 233 přednostních hlasů, dokonce více než Jiří Zimola (151).

Bývalý starosta Jan Bauer porazil v Prachaticích toho současného Martina Malého, který měl přednostních hlasů 178 a jeho Jihočeši skončily v Prachaticích čtvrtí. ODS ve městě se tak pomalu a jistě zvedá z popela a její Prachatický lídr Jan Bauer může při příštích komunálních volbách ještě předvést, zač je toho v Prachaticích loket. Na Martina Malého má Jan Bauer po těchto volbách náskok sedmi procent. 
Martin Malý tak přesně v polovině volebního období dostal od voličů vzkaz, že strategie Nezávislých v Prachaticích se jim až tolik nelíbí.