Už v noci oznámili jeho zmizení příbuzní. Policie ho marně hledala i s vrtulníkem a se psem. V sobotu ráno se do pátrání zapojilo 150 lidí - hasiči, horská služba a záchranáři. Protože pes zachytil stopu u blízkého rybníka, hasiči většinu vody vypumpovali a vodní záchranáři místo propátrali, ale také bez úspěchu. Situace se nezměnila ani v neděli dopoledne. Policie zveřejnila fotografii pohřešovaného. Je vysoký asi 186 cm a štíhlý. Pravděpodobně je oblečen do oranžového pulovru a tmavých pracovních kalhot. O případnou informaci prosí policie ve Waldkirchenu, tel. 08581/986566.0.

Nezabloudil k nám?Nezabloudil k nám?Zdroj: Deník/PNP

Přehlídka vousáčů

V sobotu 23. října proběhlo v Pullman City v Egingu am See v okrese Pasov německé mistrovství vousů a "olympiáda" otevřená i jiným národům, píše PNP a přikládá fotografii DPA. Nastoupilo kolem stovky vousáčů v různých kategoriích jako Dalí, Císařský, Mušketýrský a další.

"Ošetření vousu je to nejdůležitější," říká v listě prezident Východobavorského klubu vousáčů a kníráčů Christian Feicht, který soutěž pořádal. Důležitá je také masa vousů, tlouštka a délka "porostu". "Čím víc je materiálu, tím je víc možností úpravy," dodává. Dojem na porotu dělá také vystupování soutěžícího. Jury tvořilo tentokrát sedm mistrů kadeřníků a holičů. "Řádové" disciplíny - knír, bradka, licousy a plnovous - se dělily do podkategorií, například knírů špičatých "a la" Dalí nebo plnovousů zn. Verdi. Pak tu byly "volné styly" a třída Naturale, ve kterých se k úpravě nesmějí používat pomocné přípravky jako spreje.

Když spěchá ke kadeřnici…

Jak policie sdělila v sobotu, 31letá řidička při zaparkovávání v Řeznu na poslední chvíli zahlédla parkovací místo a razantě zabrzdila. Za ní jedoucí 21letá žena na rolátoru také musela rychle brzdit, upadla a zranila se. Automobilistka podle policie si rolátoru nepovšimla a neslyšela ani křik zraněné. Její parkovací manévr zastavilo až volání dvou svědků. Z místa pak rychle odjela, protože podle vlastních údajů musela ke kadeřníkovi, píše DK. Podle poznávací značky ji rychle vypátrali a čeká ji stíhání za ujetí z místa nehody a neposkytnutí pomoci…