Kněze neodsoudili

Jak náš web informoval, soud v Kölnu projednával případ polského duchovního, profesora teologie Dariusze Oko z Krakova, obžalovaného z podněcování nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob.

V německém časopise označil homosexuály za rakovinné nádory a parazity. Byl za to trestním příkazem odsouzen k zaplacení 4800 eur, ale podal odpor.

U soudu ujišťoval, že svým textem nenapadal všechny homosexuály, ale "mluvil jen o homosexuálních kněžích, kteří spáchali těžké zločiny" zneužívání dětí. „Moji odpůrci vsugerovávají, že napadám všechny. To je asi tak, jako kdyby nějaký novinář napsal o mafii na Sicílii, a pak soud řekl, že tím urazil všechny Siciliány…" Přesto zalitoval užitých silných výroků a omluvil se. Soud řízení proti němu zastavil po složení kauce 3000 eur. Odpovědný redaktor časopisu, ve kterém se Okův text objevil, 91letý německý kněz, musí zaplatit 4000 eur, protože jeho příjmy jsou značně vyšší než Okovy. U soudu ujistil, že příště bude pečlivěji vážit slova článků.

Rallye Český Krumlov má za sebou první etapu
FOTOGALERIE: První etapu Rallye Český Krumlov ovládl Kopecký těsně před Pechem

Zmíněný článek s titulkem "O nutnosti omezit homosexuální kliky v církvi" četla soudkyně Sophie Schwartzová v plné délce, což zabralo tři hodiny, uvedl Donaukurier. Oko v něm zastupoval tezi, že se katolická církev nachází v úchopu homosexuální "levandulové mafie". Užíval pojmů jako "homokacířství", hřímal, že Ježíš nezakládal církev jako "klub teploušů" a místo "homosexuálních orgií"…

110 milionů v lottu

Eurojackpot padl poprvé od změny pravidel, ve 14. tahu. "Výherce nebo výherkyně ze Severního Porýní-Vestfálska rozbil(a) čísly 4 - 22 - 28 - 32 - 47 a dvěma euročísly 1 a 2 v tahu v Helsinkách ,balík´ se 110 miliony eur," píše DK.

Změnami pravidel k 10. výročí evropské loterie koncem března 18 zúčastněných zemí zavedlo vedle pátku také úterý jako losovací den a horní hranici výhry zvedlo z 90 na 120 milionů eur. Prvních 90 milionů vyhrál 15. května 2015 sázející z Česka, připomíná deník. Z Německa se to povedlo pěti hráčům.

Ilustrační foto.
V Budějovicích padla první letošní třicítka, Tábor a Hradec zůstaly níž

Úřad prodává pašovaná štěňata

Jak náš web zaznamenal koncem března, pátrači pohraniční policie v Pasově našli při kontrole malého transportéru u hornorakouského Oberkappelu čtrnáct pašovaných štěňat. Německý pár zkoušel převézt z Maďarska přes Rakousko do Německa ve dvou boxech, každý velký metr čtvereční,dvanáct mláďat rasy Cane Corso, známé také jako italská doga nebo italský mollos, a dva pudly, ale neměl k nim doklady. Policisté zvířata zajistili a předali je do útulku.

Protože dvojice (63 a 69 let), která je vezla, bydlí v durynském Rudolstadtu, byla štěňata stará několik měsíců přepravena také tam. Tamní veterinární úřad je teď chce prodávat - kus za 1450 eur. Je jim patnáct týdnů, jsou očipována, očkována proti vzteklině a mají potvrzení o evropském původu. Zájemci o ně se mohou hlásit přímo v Tierheimu Pflanzwirbach, sdělil úřad.

"S cenou ale nejsou srozuměni všichni přátelé zvířat," pokračuje DK s odvoláním na facebookovou poštu domova. Je prý silně přehnaná, protože nikdo nemůže říci, odkud zvířata jsou a jaké geny zdědila. Čistokrevná štěňata Cane Corso s oficiálními FCI papíry jsou chovateli prodávána za asi 1200 eur. Úřad ale na vysoké ceně trvá, protože jí musí být vyrovnány náklady péče a ošetření zvířat, sděluje magazín Deine Tierwelt…