Tyto prostory si ale v současné době pronajímá Spolek divadelních ochotníků Tyl Netolice. Spolek by podle zjištěných informací ale o své zázemí určitě přijít neměl. Jak uvedl tajemník města Petr Kotrba, je nutné existující smlouvu upravit, aby město mohlo žádat o dotaci na rekonstrukci topení v divadle.

„Záměr jsme vyvěsili i z toho důvodu, abychom nebyli napadeni za upřednostňování jednoho nájemce. Mezi uchazeče o pronájem se může přihlásit vlastně kdokoli, rada města si ale ponechává možnost výběru z přihlášených zájemců," konstatoval Petr Kotrba a ujistil, že divadelníci o divadlo v žádném případě nepřijdou.

Důvod pro sepsání nové smlouvy je prostý. V případě žádosti o dotaci má nezisková organizace, kterou spolek ochotníků je, šanci na zisk vyšší dotace než například město samotné. Náklady na rekonstrukci topení v prostorách divadla se přitom podle odhadů budou pohybovat okolo částky šest set tisíc korun.

„Doufáme, že se podaří získat dotaci ve výši dvou třetin nákladů, takže by město přispělo částkou zhruba dvě stě tisíc korun," vysvětlil netolický tajemník a doplnil, že plánovaná rekonstrukce by měla ochotníkům umožnit vystupovat v divadle i v zimních měsících.