Rozlučkové odpoledne volarských deváťáků se konalo ve čtvrtek 28. června a zahájil ho ve společenském sále volarské radnice pěvecký sbor pedagogů školy a po té ředitel základní školy ve Volarech Petr Horálek.

Starostka Volar Martina Pospíšilová popřála dětem mnoho štěstí do života budoucím středoškolákům a učňům hlavně krásně prožitém prázdniny. Poděkovala rodičům za výchovu po celou školní docházku a pedagogům školy, jak to parádně zvládli. Pak přišlo na řadu vyhodnocení nejdříve premiantů, udělení certifikátů Cambridge Englisch, kde volarští žáci získávají velké uznání, jak tento jazyk velmi dobře zvládají.

Prachatičtí už po osmadvacáté slavili společně slavnou minulost solné Zlaté stezky.
OBRAZEM: Prachatické slavnosti propojily historii i dnešek

Po slavnostním úvodu to vzali do rukou již samotní žáci deváté Á a deváté B. Za áčko moderovali Míra a Lukáš a vedli si zdatně a stejně zdatní byli Max a Markéta. Nejdříve představení kdo na jakou školu jde, pukrle a radost to byla velmi pěkná část od obou tříd. Loučení bylo ve stylu moderní hudby všech žánrů, kde současné šlágry střídaly staré dobré pecky a hlavně, tanec, radost a hrdost a tak to má být.

Ladislav Beran