Takových případů přibylo, ale žádný z nich nebyl zachycen na videozáznam. Čtyřměsíční štěně labradorského retrívra Marley skončilo po útoku čtyřiadvacetiletého majitele v péči veterinární kliniky ve Vimperku. Jeho zdravotní stav se ale pomalu lepší.

Ilustrační foto
Jelen Standa shodí paroží ve Kvildě, pak teprve pojede do Lánské obory



Jen těsně před pátou hodinou v úterý 20. března se pejskaři začali scházet na prachatickém Velkém náměstí. Přijeli z různých koutů jihu Čech, ale také z Čech středních (Berouna či Příbrami) nebo i z měst na Moravě. Když pár minut po páté začal Dušan Švestka, organizátor prachatického protestu, vysvětlovat, proč se setkání vůbec koná, bylo pejskařů něco ke třem stovkám a k tomu stovka „štěkajících“ mazlíčků různých plemen od čivav, jorkšírů, pudlů, ovčáků i dalších plemen. Sám organizátor protestu Dušan Švestka dorazil do Prachatic se svou přítelkyní a psem Donym z Příbrami. „Chceme vyjádřit podporu týranému štěněti,“ zněla úvodní slova organizátora, jenž se svou přítelkyní pejskařům rozdávali samolepky ve tvaru srdíčka s nápisem I Love Dogs. Pejsci dostali něco dobrého na zub. Vyjádřil také spokojenost s počtem lidí na Velkém náměstí. Projevila se síla sociálních sítí.

Štěně Marley
Štěně Marley se zotavuje, čeká ho ale reoperace tlapky

Z Velkého náměstí se pejskaři společně vydali městem na sídliště k paneláku, kde mělo k týrání Marleyho dojít. Akci skončili před prachatickou policií. Hlavním důvodem protestu byl boj za nejvyšší možný trest pro 24letého muže z Prachatic. Současně s prachatickou sešlostí se stejná událost konala také v Liberci. Tam se ale sešlo jen deset lidí. 

Pod peticí, která navrhuje pro čtyřiadvacetiletého J. L. z Prachatic maximální nepodmíněný trest, se do úterního večera podepsalo bezmála sto padesát tisíc lidí. V žádném případě ale nešlo o demonstraci, pejskaři chtěli upozornit, že tresty za týrání zvířat jsou příliš nízké. „A nejen v tomhle případě, který se stal tady u nás,“ shodli se pejskaři v Prachaticích. 

K obvinění mladíka zatím nedošlo, policisté musejí vyčkat na finální lékařskou zprávu o zdravotním stavu štěněte Marleyho. 
Setkáním ale organizátoři chtějí upozornit na všeobecně nízké tresty za týrání zvířat.