Do svého království u Lipového dvora je pozvala Jitka Kottová. Výsledkem odpoledního snažení jsou originální adventní věnce vytvořené vlastní rukou. „Každá jsme přinesly nějaký materiál jak pro sebe, tak na výměnu s ostatními, a něco dobrého na občerstvení. Chceme si tvořivé odpoledne užít v dobré náladě,“ popisovala Jindra z Českých Budějovic, která po zhruba dvou hodinách vyrobila svůj první adventní věnec. Cenné rady jak vyrobit dokonalou adventní výzdobu na místě kamarádkám předávala nejen Jitka Kottová, ale i Růženka Vinciková. Vlastně každá z přítomných dam přispěla nějakou novinkou, materiálem, zkušeností či radou.

Na pracovním stole tak byly k mání tradiční jedlové nebo borovicové větve, které slouží jako základ adventního věnce, i nevšední větve cedru libanonského, který zdobí zahradu jedné přítomných. Ke zdobení zase posloužil břečtan, cesmína či  další nepřeberné množství nasušených rostlin.

Děti ze tříd ZŠ Vodňanská v Prachaticích, které covid-19 poslal do karantény, přišly v sobotu 20. listopadu na PCR test do školy.
Termíny na testy nejsou, v prachatické Vodňance proto testovali v sobotu

Inspiraci, jak by mohl adventní věnec vypadat, měla Jitka Kottová připravenou jak na obrázcích, tak i v podobě již vytvořených věnců, které vyrobila na přání pro své nejbližší. „Našim setkáním říkáme dámský klub. Popovídáme si, předáme si zkušenosti a vyrobíme výzdobu,“ vysvětlila důvod setkání Jitka Kottová, která ve svém domě nad městem takové setkání pořádá několikrát do roka. „Když zrovna nevijeme adventní věnce, povídáme si například o bylinkách nebo zorganizujeme pro radost výstavu obrazů či jiného umění,“ dodala Jitka Kottová.