Svá vína přijeli návštěvníkům představit vinaři z celé republiky. "Loni v září byla premiéra, dnes je to druhý ročník akce. Dorazilo sem devět vinařství z Čech i Moravy. Lidé mohou koštovat jak suchá, tak sladká vína nebo si zakoupit láhev domů. Máme tady i zastoupení klobás a sýrů, aby si návštěvníci mohli dát k vínu také něco dobrého," nalákala organizátorka koštu vín Markéta Pekárková. V rámci programu akce mohli lidé vidět i sabrage, což je zvláštní technika otevírání lahve šavlí.

Na náměstí do Třeboně přijel své víno představit také Zdeněk Veteška ze Sedlece u Mikulova. "Naše vinice jsou položené nad největším moravským rybníkem Nesyt a víno u nás tak dozrává do vysoké cukernatosti díky sluníčku, odráženému z vodní hladiny. Jsme vyhlášení vysokým dozráním vína, máme výběry z hroznů, slámové i ledové víno," popsal obchodník.

Lidé si nenechali farmářské trhy Jindřichově Hradci ujít i přes deštivé počasí.
Do Hradce se po zimě vrátily trhy, na dračku šly hlavně sazenice

Akce přilákala do centra lázeňského města stovky lidí. Návštěvníci ochutnávali a užívali si sluníčka i dobré nálady. "Jsem v Třeboni v lázních, protože mám po operaci páteře a je tady skvěle. Máme tady úžasnou partu. Je to krásná akce, jsem rád, že jsou tady vína z Moravy a že lidem chutnají," zhodnotil degustaci vín návštěvník Petr z Hodonínska.

Další akce spojená s vínem proběhne v Třeboni 10. září. Také podzimní vinobraní doprovodí řemeslné trhy.