Vyhrával k tomu Jiří Schelinger Memory Band a hlavními hosty byli prachatičtí motorkáři, kteří tak zakončili motorkářskou sezonu 2018. Hostem koncertu byly dcera a vnučka Jiřího Schelingera Andrea Schelingerová Fitzová a Valentýna. Ty přivezly do Prachatic Diamantovou desku Jiřího Schelingera a daly jí do dražby. Desku vydražili společně Jarda Pešek, František Binka a Václav Dejmek za padesát tisíc korun. Peníze pomohou Vládíkovi Vidlášovi z Vimperka. "Peníze mu pomohou zaplatit rehabilitaci, aby mohl chodit a jednou také možná jezdit na motorce a být členem prachatického FBi motorkářského klubu," vysvětlila při dražbě Andrea Tajanovská, která dceru Jiřího Schelingera do Prachatic pozvala. 

Moderování večera, v jehož průběhu vystoupily malé prachatické gymnastky TAM pod vedením Mirky Machové, se ujal Jarda "Dárek" Černý. Zazpívala Anička Čtvrtníčková a všichni se náramně bavili.

A jaký je výsledek charitativní akce? "Díky všem sponzorům jsme vybrali 134 800 korun," vyčíslila Radmila Kušniriková. Hned na místě si darovací certifikát s částkou převzal Jiří Vavera, ekonom prachatického hospicu. "Motorkáři v čele s Frantou Binkou nám přidali kolem 16 000 korun. Druhačky Anička Binková se Stellinkou Hauptmanovou vybraly za domácí dobroty před odjezdem motorkářů na poslední vyjížďku skoro 800 stovek," upřesnila.