Reportáž přímo z kabiny posypového vozu najdete pouze v tištěném vydání jihočeských Deníků v sobotu 20. ledna.

9.56 hod. - Stále zůstávají uzavřeny silnice 1631, 1634 v obcích Nová Pec okres Prachatice a Horní Planá okres Český Krumlov v délce 10 kilometrů.

9.52 hod. - Hlášeno je hned několik dopravních nehod, které buď částečně, nebo zcela blokují dopravu v místech havárií. Do 10:20 hodin by měla být neprůjezdná silnice III/1436 u obce Brloh okres Český Krumlov. Komplikace jsou také v Českém Krumlově. Do 10:15 hodin by měla být zprůjezdněna ulice U Kasáren, kde se vyprošťuje po nwehodě nákladní vozidlo.

Srážka osobního auta s vlakem.
OBRAZEM: Na Prachaticku vlak po srážce tlačil auto před sebou

9.07 hod. - Provoz na silnici mezi Skoronicemi a Dolním Dvořištěm stojí.

9.06 hod. - Cesta z Českého Krumlova do Budějovic je volně průjezdná, vozovka posolená a mokrá. Řidiči z terénu také hlásí, že Kaplicko už je víceméně průjezdné.

9.03 hod. - U Třísova se stále došetřuje dopravní nehoda, jedno auto stojí na silnici a jedno je zapadlé u silnice v lese. Trasa je s opatrností průjezdná.

8.56 hod. - Doprava na kopci "Nažidláku" stojí, řidiči trasu objíždějí přes okolní vesnice. Kolona, která se vytvořila kvůli nehodě u Kamenného Újezdu, u Netřebic, se podle informací řidičů z terénu už rozjela, "Netřebičák" je průjezdný.

Silničáři kvůli sněhu ráno zavřeli i silnici z Nové Pece k hraničnímu přechodu. Mezi 7. a 8. hodinou byla doprava zablokovaná hned za Prachaticemi. Problémy jsou i na příjezdu z Německa na Strakonicku.

8.46 hod. - Neprůjezdná je také silnice na Jindřichohradecku z Českého Rudolce na Novou Ves v délce 2,3 kilometru. 

8.45 hod. - Páteční sněžení uzavřelo desetikilometrový úsek silnice 1631, 1634 z Nové Pece na Horní Planou.

Páteční sněžení uzavřelo desetikilometrový úsek silnice 1631, 1634 z Nové Pece na Horní Planou.Zdroj: Policie ČR

8.25 hod. - U Dolního Dvořiště, ale na rakouské straně, zhruba 4 kilometry od hranic je převrácený kamion a silnice je zcela uzavřená. Je nutné volit jiný hraniční přechod. 

8.00 hod. - Před 8. hodinou ranní policie informovala o nehodě dvou osobních aut u Strmilova, z nichž jedno havarovalo na hlavní silnici ve směru od Hradce a druhé na výjezdu ze Strmilova.

Problémy jsou od rána i na Českobudějovicku, u Kamenného Újezdu se tvořily kolony u dopravní nehody se zraněním, u Zvíkova autobus částečně sjel do příkopu, havarované auto je i v Borovanech a dvě auta havarovala v hluboké nad Vltavou.

Majáles Vimperk 2017. Fast Food Orchestra
Vimperský Majáles dostává konkrétní obrysy